Hoe creëer je een hoekje onder de trap?

Toen wij dit huis kochten (nieuwbouw) hadden we de keuze voor een grote trapkast in onze woonkamer. Of een kleinere trapkast, waardoor er meer woonkamer over bleef. Omdat we in onze keuken veel opbergruimte hebben, kozen we voor de laatste optie. 

Ik had ook namelijk al meteen een idee bij het hoekje onder de trap. 

Ik vind het heel fijn om met het hele gezin in de woonkamer te zijn. Soms is het wel prettig dat iedereen dan zijn eigen ding kan doen. Mijn man kookt graag en staat dan ook vaak in de open keuken. Mijn dochter tekent graag aan de eettafel. Ik zit vaak languit op de bank. En mijn zoontje vindt het heerlijk om zichzelf dan even terug te trekken, zonder helemaal te verdwijnen. Daarom bedacht ik dit multifunctionele hoekje onder de trap. 

Door het grote zitkussen op maat (123maatkussen.nl) en de losse kussentjes (Fest Amsterdam en HK Living) is het een heerlijk plekje geworden om hier te zitten en bijvoorbeeld een boekje te lezen. En door de open vakken zit je apart zonder je opgesloten te voelen. In de open vakken kan je je mooiste pronkstukken kwijt. Ik heb er voor gekozen om er allemaal planten in te zetten.

Onder het zitje hebben we nog 2 flinke bakken waar heel veel speelgoed in kan. Doordat de bakken op wielen staan, rol je ze zo weg. En als je de kussens dan ook weghaalt, ontstaat er een bureautje voor de kinderen. 

Ik heb de kast zelf ontworpen en door een meubelmaker laten maken. 

Zou jij ook graag zo’n hoekje willen onder de trap in jouw woonkamer? Ik help je graag. 

Bij mijn interieurontwerpen denk ik ook na over maatwerkmeubels en hoe deze meubels in het leven van jou en je gezin passen. 

Dit vind je misschien ook leuk:

Hoe werk je je TV weg?

De televisie hangt of staat in de meeste huizen waar ik kom prominent in de woonkamer. Je kunt er eigenlijk niet omheen. Heel fijn als

Gratis e-book!

Download hieronder mijn gratis e-book met daarin de 10 stappen om je interieur om te toveren van een huis naar een thuis; jouw plek waar je tot rust kan komen.