Hoe stijl je je vensterbank met planten? Interieurontwerper uit Dordrecht legt uit.

Zo stijl je je vensterbank met accessoires

Ik vind het heerlijk om tijdens een avondwandeling bij mensen naar binnen te gluren. Wat me vaak opvalt is dat veel vensterbanken er hetzelfde uitzien: Twee of vier exact dezelfde potten met planten netjes verdeeld op de vensterbank. Alsof iemand er met een rolmaat bij heeft gestaan en de afstand tussen iedere plant tot op de millimeter gelijk is. Of dat nou iets typisch Nederlands is, ik weet het niet.. 

Ik weet wel dat ik het niet heel spannend vind en dat het ook anders kan. 

Ik zal een aantal tips geven om je vensterbank op een leuke manier te stylen door accessoires te gebruiken.

Cluster je planten. Dus geen ‘losse’ planten keurig op een rij. Maar maak groepjes. Voor het oog is het fijn als dit een oneven aantal is. Dus zet 3 of 5 items bij elkaar.

Eén van de belangrijkste tips; zorg voor hoogteverschil. Het ziet er heel saai uit als alle planten of accessoires even groot zijn. Zet dus verschillende groottes (zowel in de hoogte als in de breedte) bij elkaar. 

Helemaal leuk om ook wat op te hangen. Zoals een leuke hangplant. 

Als je accessoires bij elkaar zet, kijk dan goed of de kleuren matchen. Sowieso is het fijn om voor je interieur een vastgesteld kleurenpalet te hebben. Of nog beter; maak een moodboard. 

Let er bij het aanschaffen van items op dat de kleuren passen binnen je moodboard en/of je kleurenpalet. Je mag binnen een kleurenfamilie wel voor een lichtere of donkerdere tint gaan, maar zet er niet ineens een hele andere kleur bij.

Zorg ervoor dat er niet te veel kleine accessoires in je vensterbank staan. Dat ziet er snel rommelig uit. Less is more. Minder ‘visuele obstakels’ betekent meer ruimte.

Op de vensterbank hoef je natuurlijk niet alleen planten neer te zetten. Maar denk ook aan bijvoorbeeld een kandelaar met mooie kaarsen, (lege) vazen en potjes, geurstokjes, een beeld/object, een losstaand fotolijstje of schilderijtje, een mooie tafellamp.

Je maakt je interieur echt persoonlijk als je er ook persoonlijke items aan toevoegt. Misschien heb jij een mooi souvenir van een reis meegenomen. Of heb je ooit iets gekregen van een dierbare. Of iets anders wat voor jou een speciale betekenis heeft. Wees niet bang om een spuitbus te pakken en dit item in de kleur te spuiten die past binnen jouw palet en interieur. Zou heb je toch de herinnering, maar dan in een jasje van nu.

Mocht je (ook) voor planten gaan, let er op dat niet alle planten goed tegen direct zonlicht kunnen. Een verschrompeld bruin plantje is ook geen gezicht. 😛

Ik kijk voor accessoires graag hier:

Deze tips kun je ook toepassen voor het stylen van een salontafel, TV meubel, dressoir of open kast. 

Dit vind je misschien ook leuk:

Hoe werk je je TV weg?

De televisie hangt of staat in de meeste huizen waar ik kom prominent in de woonkamer. Je kunt er eigenlijk niet omheen. Heel fijn als

Gratis e-book!

Download hieronder mijn gratis e-book met daarin de 10 stappen om je interieur om te toveren van een huis naar een thuis; jouw plek waar je tot rust kan komen.